Unfortunately, today we take our food for granted; the shelves of our hypermarts groaning with products of the plant kingdom,ripped from the sustainable cultures of the world, have divorced us from the back-ache of the plough and hoe and so separated us from direct contact with the cultivation in good heart of the Earth's most endangered resource, soil.
(Als Tineke het niet snapt lever ik er morgen een vertaling bij.)
"The new Oxford book of food plants" Vaughan J.G. & Geissler C.A. Oxford University Press
2 Comments:
Ha...volgens mij kwam dit zelfs in Bladel terug vorig jaar!
Ik hoef niet te vragen hoe het met je is Peter, dat maak ik redelijk op uit je log. Met mij alles goed. Ik ben tegenwoordig werkzaam bij de educatieve dienst van het Van Gogh Museum.
Ik kwam een gedicht tegen, wat me aan jou deed denken, al zou ik zeker niet willen zeggen dat het op jou van toepassing is!
In de serre
Nu ben je toch aan het verwelken.
Ik had je nog wel goed beschut
stevig gestut, tijdig verpot
en kwistig besprenkeld.
Veel licht en weinig zon
veel water maar geen overvloed
en droogte nu en dan.
Genoeg van alles maar van niets
te veel, en tijdig te weinig-dat was
wat ik gaf. Je had moeten
bloeien, vruchten dragen
onomstootbaar zijn.
Ik dacht dat je een eeuwfeesteik
zou worden of een passiebloem.
Maar je werd een kamerplant
een vergeet-mij-nietje.
Ik ben geen goed tuinier.
Patricia de Martelaere
Ik ben geheel en al ontroerd.
Wat goed dat je een baan hebt. En bevalt je werk?
liefs,
Peter
Een reactie posten
<< Home